måndag 29 augusti 2011

Plommoncupcakes med whipped cream frosting

Till familjebrunchen fick det ju också finnas något sött på bordet. Eftersom jag hade en hel del plommon hemma bestämde jag mig för att det fick bli någon slags plommonkaka.


Jag använde mig av Leila Lindholms grundrecept för cupcakes. Receptet hittar du på recept.nu. Tyckte att degen var lite i sötaste laget, så det passade bra att komplettera med lite syrliga plommon. Nästa gång ska jag försöka minska sockermängden lite, speciellt om man hade tänkt att ha en lite sötare frosting/fyllning.

Jag blev väldigt nöjd med frostingen där jag tog lika delar av vispad grädde, cream cheese och florsocker. Den fick jättebra konsistens och det gick att spritsa med den direkt. Jag rekommenderar dock att använda den tillsammans med lite mindre söta kakor.

WHIPPED CREAM FROSTING

2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 dl Philadelphia

Vispa grädden. Blanda ihop florsocker och Philadelphia och rör sedan ner grädden.






2 kommentarer:

  1. Really nice frosting, it looks like a rose!

    SvaraRadera
  2. Wow vad du kan!! Typiskt att jag inte var med...

    SvaraRadera