lördag 3 september 2011

Müsli

Att göra sin egen müsli är något av det enklaste man kan göra och det blir mycket godare än de som man köper i affären. Dessutom har du koll på vad som är i. Jag tycker också att det är ganska roligt att experimentera med olika smaker. Har man bara ett grundrecept är det ganska lätt att variera efter tycke och smak. Så här brukar jag göra:


MÜSLI

12 dl havregryn
2 dl hackade nötter
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
1/2 matolja
2 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda olja och vatten och blanda detta sedan med de torra ingredienserna. Se till att allt blir jämnt fuktigt. Rosta i ugnen i ca en halvtimme. Rör om minst tre gånger under tiden.

Mängden räcker lagom till en långpanna. Vill man undvika socker kan man byta ut vattnet mot äppeljuice och hoppa över sockret. Tycker man om lite sötare müsli kan man öka mängden socker och/eller kokosflingor. När müslin har svalnat kan man blanda ner russin eller annan torkad frukt. Det blir också jättegott att smaksätta med olika kryddor, till exempel kanel.4 kommentarer:

 1. Åh, vilken god müsli! Jag gör oxå en egen, dock utan nötter då jag är nötallergiker. Hemmagjord müsli blir så mkt godare än den man köper i butiken :-)

  SvaraRadera
 2. Ser gott ut, men är det inte lite jobbigt? Men det är klart roligt också. Kanske får man smaka någon gång! Nu tror jag att du kan kommentera min blogg. Har kollat inställningarna.

  SvaraRadera
 3. Ja, visst blir det mycket godare! Och det är inte alls jobbigt. Ett smakprov kanske kommer snart.

  SvaraRadera
 4. Din müsli var jättegod. Tack.

  SvaraRadera