tisdag 23 augusti 2011

Barnbullar

Personligen föredrar jag ett bröd med lite hårdare skorpa. En del i familjen tycker dock att det är godare med mjuka bröd. Därför kom dessa bullar till efter en del experimenterande. Vi kallar dem för "Barnbullar".



Det går väldigt snabbt och lätt att göra dessa bullar och för den som inte tycker om att knåda är de perfekta. Du bakar dem i en långpanna och de ska endast jäsa en gång.


BARNBULLAR

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk+lite till pensling
2 tsk salt
1 tsk honung
1 dl olja med neutral smak
2 dl havregryn
60 g (1 dl) grahamsmjöl
600 g (1 l) vetemjöl

Värm vattnet med mjölken till det är fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt mjölkvattnet. Rör ut jästen i det och tillsätt sedan olja, honung och salt. Blanda mjölet med havregrynen och rör sedan ner det i degvätskan. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och tippa sedan ut degen i långpannan. Strö över lite vetemjöl och platta därefter ut degen. Skär degen i bitar. Mellan 18 och 24 bitar brukar vara lagom för en långpanna.  Täck över degen och låt jäsa 50-60 minuter. Pensla degen med mjölk och strö över lite havregryn. Grädda i 250 grader i  12-15 minuter. Bullarna blir snabbt torra så det är en bra idé att frysa de som man inte äter upp direkt.


Bullarna innan gräddning



Färdiga, nygräddade barnbullar



1 kommentar:

  1. Det verkar inte så svåra att göra:) kanske ska testa i helgen!!!

    SvaraRadera