tisdag 25 oktober 2011

Tysk Kesellakaka

Idag har jag äntligen fått tid över till att baka lite igen. Det blev en tysk Kesellakaka.


Den påminner ganska mycket om en cheesecake, men är mer fettsnål eftersom den inte innehåller Philadelphia eller liknande, utan bara Kesella. Kakan är inte lika krämig som en cheesecake, så den kanske inte faller alla i smaken, men jag gillar den. Riktigt gott blir det förstås om man serverar lite färska bär till.


 TYSK KESELLAKAKA

Botten
125 g mjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
50 g socker
1 äggula
1 msk mjölk

Rör ihop mjölet med bakpulvret i en matberedare. Tillsätt socker och smör och därefter äggulan och mjölken. Kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Kesellakräm
500 g Kesella (10%)
3 ägg
50 g Maizena
120 g socker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk
2/3 bakpulver
skalet av en liten citron

Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna med 1/3 av sockret till ett fast skum. Blanda Kesellan med äggulorna i en annan bunke. Tillsätt Maizenan blandat med bakpulver och sedan socker och vaniljsocker. Rör sedan ner mjölken och citronskalet. Vänd därefter försiktigt ner äggvitorna och häll sedan smeten i formen. Grädda i ca 50 minuter. Låt svalna i några timmar innan kakan serveras.

Receptet är hämtat från "Burda backen".

3 kommentarer:

  1. Jag skrev ut det på en gång :-) Mums!!

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir! Hoppas det blir bra! Såg att jag hade missat lite i receptet. Tsk ska det vara på bakpulvret. Den är godast om den serveras kyld.

    SvaraRadera