lördag 24 september 2011

Godaste salladen

 

Igår blev det en jättegod sallad till maten. Jag tycker att både fikon och granatäpplen är så otroligt vackra, så jag har svårt att låta bli att köpa dem. Den här gången hade jag dessutom tur att både fikon och granatäpple samt avokado var perfekt mogna, vilket ofta är en ren chansning.



Granatäpplet tillförde både sötma och krispighet till salladen. Tyvärr hade den här sorten mer blekrosa kärnor än de annars så härligt röda. Vill man ha salladen mer matig kan jag tänka mig att en bit getost passar utmärkt till.


GODASTE SALLADEN

1 grantäpple
4 fikon
2 avokado
1 salladslök
200 g cocktailtomater (gärna olika färger)
2 rejäla nävar blandade salladsblad

Saften av en lime
2msk god olja av en neutral sort
Salt och peppar

Mängden borde vara lagom till  3-4 personer om salladen ska ätas som tillbehör.

2 kommentarer:

  1. Seems very nice, but do you keep the skin in the figs? Or you remove it while eating it?

    SvaraRadera
  2. Mums! Jag älskar fikon & granatäpplen =)

    SvaraRadera