onsdag 17 augusti 2011

Lycka

Lycka är att kunna skörda sina egna grönsaker!


Av squashen gjorde jag en väldigt god inläggning som är smaksatt med vitlök och curry. Inläggningen är ett bra sätt att ta vara på squashen eftersom den håller sig i flera veckor i kylen. Receptet har jag fått av en väninna till min mamma.

MARIAS GODA SQUASHINLÄGGNING

2-3 medelstora squash
2,5 dl ättikssprit (12%)
5 dl socker
1 1/4 dl vatten
1 1/2 tsk senapskorn
3 gula lökar
1 tsk curry
1-2 vitlöksklyftor
salt

Skala och skär sqaushen i bitar. Strö över salt och låt stå i 2-3 timmar. Skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Blanda lök och vitlök med squashen och fyll på rena burkar. Koka en lag av ättikssprit, socker,vatten, senapskorn och curry. Häll den heta lagen över squashen och låt stå i några dygn innan den serveras.






2 kommentarer:

  1. Wow, vilka fina grönskaer som du har skördat!!

    SvaraRadera
  2. Den ser god ut, men har du inget bra recept på slanggurksinläggning? Eller nåt med äpplen? Vi har inte något jätteöverflöd med squash, de går åt ändå. Du får gärna länka till mina bloggar, nu när jag så fint länkat till din!

    SvaraRadera