fredag 16 mars 2012

Rosenmaränger

Äntligen har det blivit lite tid över för ett nytt inlägg. Häromveckan gjorde jag rosenmaränger.


Jag tycker maränger i små mängder är gott, även om de är väldigt söta. Just dessa tycker jag också är roliga att använda som dekoration till andra bakverk.

ROSENMARÄNGER
1 äggvita
1 krm citronsaft
1/2 dl socker
1 tsk torkade rosenblad

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvita och citronsaft fluffigt. Tillsätt sockret och vispa det till en mycket fast smet. Vänd därefter ner rosenbladen. Spritsa eller klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 45 minuter. De ska inte ha fått någon färg. Stäng därefter av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen i några timmar till eller över natt tills de är helt torra.

Jag har ovan bara angett proportionerna. Det blir ganska få maränger av endast en äggvita, så det är bara att öka upp mängden till önskat antal. En tsk rosenblad/äggvita ger en ganska svag smak av ros, så även där är det bara att öka eller minska mängden efter smak.

4 kommentarer:

  1. Du är tillbaka! Äntligen! Jag vill bli bjuden på dessa söta rosenmaränger. Det ser ut som om man kan äta massor!

    SvaraRadera
  2. Jag säger som ovan: Äntligen!! Jag har kollat din blogg varje dag i hopp om att läsa om något smarrigt recept. Härligt att ha dig tillbaka :-) Kram

    SvaraRadera
  3. Tack snälla ni! Det var roligt att höra! Det är bara att komma förbi och smaka:-)

    SvaraRadera
  4. They look great :-) I am sure they taste also fantastic!

    SvaraRadera