tisdag 26 juli 2011

Skärgårdsliv

Ett av de absolut bästa sätten att tillbringa en sommar i Sverige är att vara ute i skärgården. Lyckligtvis har svärföräldrarna hus i Tjusts skärgård (runt Västervik).


 Därför har det inte blivit så mycket matlagning för egen del, utan vi har mest blivit bortskämda av familjen. Några korta stunder i vinbärsbuskarna har jag dock hunnit med och med hjälp av äldsta dottern och yngsta kusinen blev det lite muffinsbak till fikan. På grund av minimalt kök och brist på utrustning blev de inte så vackra, men klart godkända i smaken.



MUFFINS

 (Smeten räcker till ca 15 stora muffins)

6 dl vetemjöl
2  dl socker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 ägg
125 g smör
3 dl mjölk

Valfri smaksättning. (Vi använde hackad mjölkchoklad till halva satsen och färska hallon till den andra halvan.)

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smält smör, ägg och mjölk. Rör snabbt ihop smeten och tillsätt därefter bär, choklad eller annan smaksättning/fyllning. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar