torsdag 7 mars 2013

Tiramisu-cupcakesEftersom jag älskar Tiramisu och hade några burkar mascarponeost i kylen, bestämde jag mig för att göra cupcakes med smak av Tiramisu. Jag använde Leilas recept på cupcakes, men minskade sockermängden eftersom jag tycker att de blir för söta annars. Dessutom minskade jag också mängden bakpulver med hälften. Efter att jag hade lagt i halva smeten i formarna smälte jag 50 g mörk choklad (jag tog 54% choklad) och blandade ner den i resten av smeten. Dessutom hällde jag även i lite starkt kaffe. Jag klickade på chokladsmeten i formarna och virvlade sedan runt denna med hjälp av en tandpetare så att de blev lite marmorerade.

Frostingen gjorde jag genom att vispa en burk mascarpone (250) med lite florsocker och en matsked mycket starkt kaffe. Efterhand hällde jag i 3 dl vispgrädde. Det gick väldigt snabbt att vispa upp frostingen. Jag var dessvärre inte tillräckligt vaksam, så den blev lite hårdare än vad jag hade tänkt mig.

Efter att ha smakat dem kommer jag nog göra en del ändringar nästa gång. Jag vill ha både mer kaffesmak och mer chokladsmak. Så nästa gång kommer jag att ta 70% choklad och ha i mer kaffe.


1 kommentar: